T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / SULTANHİSAR - Atça Şehit Ufuk Demirkıran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

"Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir." Mustafa Kemal ATATÜRK

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Programı'nda ilçemizde düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilerimiz ödüllerini aldılar. Öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Serkan KARADENİZ'i tebrik ederiz.

May

"Okulumuzda Kariyer Günleri" kapsamında iş insanı Sezer ÇETİN; Bilişim Teknolojileri ve Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı öğrencilerine iş imkanları ve kariyer planları konusunda seminer vermiştir. Emeği için Meslek Tanıtma Kulübü öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

May

Tarım Alanı öğrencilerimizle birlikte ilçemizde bulunan işletmemize teknik gezi düzenlenmiştir. Öğrencilerimiz Ziraat Mühendisi tarafından akıllı sera teknolojileri ve topraksız tarım konusunda bilgilendirilmiştir. İşletmemize, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma Faaliyetleri kapsamında; ilçemiz Sultanhisar Zafer Ortaokulu 8.sınıf öğrencileri okulumuz Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Metal Teknolojisi ve Tarım Alanında atölye çalışması gerçekleştirmişlerdir. Ayrıca öğrencilere konferans salomuzda; okulumuz Anadolu Meslek Programı ve Mesleki Eğitim Merkezi Programı konusunda bilgilendirme yapılmıştır. Emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuzun bahçesinde bulunan yabancı otlarla mücadele için Tarım Alanı öğrencilerimiz pülverizatör ile ilaçlama yapmışlardır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Ülkemizde 1987 yılından bu yana her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arası "İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" olarak kutlanmaktadır.
Çalışma hayatının en önemli konularından biri olan İş Sağlığı ve Güvenliği konusu tüm ülkelerin karşı karşıya olduğu ortak bir sorundur. Çünkü bu konu doğrudan insan sağlığı ve hayatı ile ilgilidir ve hiçbir şey insandan daha değerli değildir.
Yapılan araştırmalara göre iş kazalarının yüzde %98'i, meslek hastalıklarının yüzde %99'u önlenebilir iken; gerekli önlemler alınmadığı için her yıl iş kazaları ve meslek hastalıklarından dolayı birçok kayıp yaşanmaktadır.
İşyerlerinde önce insan, önce sağlık, önce iş güvenliği anlayışı ile hareket edilerek, tüm süreçlerde birinci önceliğin İş Sağlığı ve Güvenliğine verilmesi, İş Sağlığı ve Güvenliği bilincinin oluşturulması mutlaka sağlanmalıdır.

May

Tarım Alanı öğrencilerimiz, Alan Öğretmeni Esra Sözver KOCABIÇAK rehberliğinde okul bahçemizde bir çok çeşidin bulunduğu kaktüs köşesi oluşturmuşlardır. Köşenin peyzajında Türkiye'nin Küçük Paris'i olarak bilinen mahallemiz Atça Mimarisinden esinlenilmiştir. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma Faaliyetleri kapsamında; ilçemiz Sultanhisar Şehit Ayhan Yeşilyol İmam Hatip Ortaokulu 8.sınıf öğrencileri okulumuz Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Metal Teknolojisi ve Tarım Alanında atölye çalışması gerçekleştirmişlerdir. Ayrıca öğrencilere konferans salomuzda; okulumuz Anadolu Meslek Programı ve Mesleki Eğitim Merkezi Programı konusunda bilgilendirme yapılmıştır. Emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Aydın'da yapılan Okullar arası bocce yarışmalarında öğrencilerimiz il üçüncüsü olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik eder, emeği geçen Beden Eğitimi ve Spor öğretmenimiz Serkan Karadeniz'e teşekkür ederiz.

May

Aydın İl Tarım Müdürlüğü Organik Tarım Birimi tarafından Tarım Alanı öğrencilerimize okul bahçesindeki peyzaj çalışmalarında güneşten korunmaları amacıyla şapka hediye edilmiştir. Bu konuda destek olan Ziraat Yüksek Mühendisi Sevtap Erbilek'e teşekkürler.

Nis

24 Nisan 2024 Çarşamba günü öğrencilerimizle birlikte Milli Savunma Üniversitesi Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu ve İzmir gezisi düzenlenmiştir. Okulun öğrenci kabul şartları ve öğrencilerimizin merak ettiği soruların cevaplandığı tanıtım seminerinin ardından okulun eğitim alanları gezilerek bilgi alınmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Nis

Bakanlığımız Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün "Ben Her Yerde Varım” Projesi kapsamında 10.sınıf öğrencilerimizle birlikte Müdür Yardımcısı Sabriye Altınok ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanımız Büşra Arslan refakatinde Sultanhisar Huzurevine ziyaret düzenlendi. Metal Teknolojisi ve Tarım Alanı öğrencilerimizin hazırladığı çiçeklik hediye edildi. Emeği geçenlere ve huzurevi personeline teşekkür ederiz.

Nis

Tarım Alanı 10.sınıf öğrencilerimiz ile birlikte, Okul Müdürü Mustafa ELZEREN ve Alan öğretmeni Esra SÖZVER KOCABIÇAK refakatinde İlçemizde bulunan Ödemiş Fidancılık ve Çiçekçilik işletmesine teknik gezi düzenlenmiştir. Öğrencilerimiz işletmede farklı fidanlar konusunda bilgi edinmişlerdir. İşletmemize ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Nis

Bakanlığımız Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün "Ben Her Yerde Varım” Projesi kapsamında Tarım Alanı öğretmen ve öğrencilerimiz meyve fidanlarını toprakla buluşturdu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Nis

Budama eğitmeni Halil ÖZEN Beyefendi tarafından tarım alanı öğrencilerimize zeytin budaması eğitimi verilmiştir. Eğitmenimize teşekkür ederiz.